Räimefilee väikese särtsuga

Räimefilee väikese särtsuga
  •  300-400 g räimefileed
  • 1 purk kodust tomati sibula salatit
  • 1/2 purki püreestatud kaunpipra salatit
  • 1-1,5 tl magusat tšillikastet (sweet Chili sause Santa Maria)
  • paneerimiseks jahu ja küpsetamiseks õli

Räimefileel võta ära seljauim. Paneeri kergelt jahus. Küpseta kuni on kuldpruunid. Aseta vormi kihiti räimefilee ja tomati kaste. Kuni vorm on täis. Pealmine kiht on tomatikaste. Kaunista rohelise sibula või murulaugu ning tilliga. Parim maitse on järgmisel hommikul.Kuumuta kastmeained kuni keemiseni.

Kõige alus kodused salatid, mida iga perenaine ilmselt sügisel ette valmistab.

Tomati-sibula salat

  • 1 kg tomatit
  • 300 gr sibulat,
  • 6 tera nelki
  • 0,5 tl peenikest pipart
  • 1,5 spl 30% söögiäädikat
  • 3 tl soola
  • 1/4 klaasi suhkrut.

Haki kõik ained ja kuumuta kuni sibul on pehme. Parema tulemuse saad, kui tomat on kooritud. Sellest kogusest saab kuskil kuni viis 500 ml purki.


Kaunpipra salat

  • 1,3 kg kaunpipart
  • 0,5 kg tomatit
  • 0,5 kg porgandit
  • 300g sibulat
  • 1 tessert lusikatäis 30% äädikat
  • 1 spl suhkrut
  • soola
  • 25 g värskeid peterselli lehti
  • must pipar ja vürts

Kaunpipar kuumutada, tükeldada, sibul ja porgand eraldi praadida, parem, kui tomat on kooritud, siis hakkida sibul ja porgand eraldi kuumutatud õlis ca 10 min. Tomat ja paprika tükeldada, segada ja kuumutada 10-15 min. Sellest kogusest saab kuni viis 500-600 ml purki.

Retsept leitav ka ajakirjast Oma Maitse 2015.a. juuni numbrist.

Foto: Meeli Küttim